فناوری تولید انرژی خورشیدی جهت تبدیل به انرژی گرمایی و الکتریکی به سه دستهی زیر تقسیم میشوند.
سلولهای فوتوولتائیک نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل میکنند. این سلولها شامل دو تکه سلیکون، یک تکه نیم رسانای نوع N و یک تکه نیم رسانای نوع P هستند که زیر یک لایه شیشه قرار گرفته اند. با تابش نور خورشید فوتونها به اتمهای نیم رسانا برخورد کرده و الکترونها از جای خود بیرون رانده میشوند. جدا شدن الکترونها، اتمهایی با بار مثبت باقی میگذارد. این اتمها الکترونهای آزاد در سیلیکون را جذب میکنند. اگر یک پیوند n-p در سیلیکون تشکیل شود، این حرکت تصادفی میتواند به یک جریان از الکترونها تبدیل شود. الکترونهای جدا شده بوسیله فوتونها در نزدیکی پیوند n-p به سمت ناحیه p پیوندگاه جذب میشوند، که نتیجه آن، بوجود آمدن یک جریان در حضور نور است.
شکل 1‑1: تبدیل انرژی نور خورشید به انرژی الکتریکی.
آینده سازان سیاره سبز تجهیزات خورشیدی پنل های خورشیدی پنل خورشیدی اینورتر خورشیدی اینورترهای خورشیدی استراکچر خورشیدی استراکچرهای خورشیدی با برند های یینگلی ینگلی Yingli و گرووات گروات Growatt و مشاوره، طراحی و اجرای نیروگاه های خورشیدی و سامانه های خورشیدی و مشاوره سرمایه گذاری نیرو گاه های خورشیدی و سامانه های خورشیدی انرژی خورشیدی انرژی تجدید پذیر انرژی پاک پنل های خورشیدی مونو کریستال پنل های خورشیدی پلی کریستال پنل های خورشیدی سری استاندارد یینگلی ینگلی پنل های خورشیدی پاندا یینگلی ینگلی پنل های خورشیدی اینورتر های سنترال گرووات گروات اینورتر های استرینگ گرووات گروات سیستم های ذخیره سازی گرووات گروات سیستم های مانیتورینگ گرووات گروات نیروگاه خورشیدی کرمان نیروگاه خورشیدی سمنان نیروگاه خورشیدی خراسان نیروگاه خورشیدی لرستان نیروگاه خورشیدی فارس نیروگاه خورشیدی خوزستان نیروگاه خورشیدی بوشهر نیروگاه خورشیدی راورکرمان نیروگاه خورشیدی سن سن< ” ; h1 style = ” color : #ffffff>
مقدار جریان (بر حسب آمپر) مستقیماً متناسب با شدت نور است. سلول های خورشیدی بر اساس کیفیت ساخت، روش لایه نشانی و نوع ماده به کاربرده شده شامل انواع مختلفی میباشد. تا به امروزه محققین دانشگاهی در حوزهی سلولهای خورشیدی رنج وسیعی از سلولهای فتوولتائیک را معرفی کرده اند که موارد کثیری از آنها تا سطح تجاری سازی پیش نرفته اند و بیان همگی آنها و فناوری ساخت مربوطه خارج از طاقت این گزارش است. به طور کلی رایجترین مدلهای به کار رفته در حوزهی صنعت، مخصوصا صنعت کشور را به صورت زیر دسته بندی کرد:
به طور خلاصه میتوان سلولهای خورشیدی را به یک منبع جریان تشبیه کرد که شدت جریان آن به شدت نور وابسته است. البته لازم به ذکر است که عملکرد سلول فتوولتائیک به پارامترهای محیطی دیگری چون دما وابسته است، به طوری که افزایش دما میتواند بازدهی سلول را کاهش دهد. در همین راستا جریان تولیدی بسیار متغیر است و به صورت مستقیم قابل مصرف توسط مصرف کننده نیست، به همین دلیل لازم است که از خازن در خروجی پنل استفاده شود. همین طور در سیستم های جدا از شبکه جهت حفظ پیوستگی تامین بار مصرف کننده از سیستم ذخیره کننده همچون باتری بهره میگیرند تا شب هنگام و یا زمانی که هوا ابری است، توان بار را تامین شود.
2- سیستمهای تولید توان متمرکز:
الف) سیستمهای توان متمرکز خطی: در این سیستم جمع کنندهها به وسیلهی آینههای بزرگی که نور خورشید را منعکس کرده و بر روی دریافت کننده خطی متمرکز میکنند، انرژی خورشید را دریافت میکنند. دریافت کنندهها شامل یک سیال که با نور خورشید گرم میشود و سپس بخار خیلی گرمی تولید میکند این بخار توربینی را به حرکت در میآورد که برای تولید الکتریسیته یک ژنراتور را به راه میاندازد. در روشی دیگر بخار میتواند به طور مستقیم در میدان خورشیدی تولید شود که هزینه مربوط به مبدلهای حرارتی را از بین میبرد. شکل زیر شماتیک یک سیستم تولید برق متمرکز خطی را نشان میدهد.
شکل 1‑2: نیروگاه توان متمرکز خطی که جمع کننده با عبور جمع کنندهها از میان صفحات سهمی شکل.
ب) سیستمهای توان خورشیدی متمرکز موتور/ دیش: این سیستم یک تکنولوژی توان خورشیدی متمرکز است که نسبت به سایر روشهای توان خورشیدی متمرکز الکتریسیتهی کمتری به عنوان نمونه در حد 3 تا 25 کیلووات تولید میکند. در این سیستم از یک دیش سهموی متشکل از آینه برای هدایت و تمرکز نور خورشید ب روی یک موتور مرکزی که الکتریسیته تولید میکند استفاده میشود.
شکل 1‑3: نیروگاه توان موتور/ دیش.
ج) سیستمهای برج نیرو: در این سیستم آینههای تخت و بسیار زیادی که به هیلیوستیتس معروفند نور خورشید را بر روی یک دریافت کننده بر روی یک برج متمرکز میکنند. در دریافت کننده یک سیال هادی گرما برای تولید بخار استفاده میشود. در بعضی از برجهای نیر از آب و بخار به عنوان سیال استفاده میشود. شکل زیر یک نیروگاه برج نیرو را نشان میدهد.
شکل 1‑4: نیروگاه توان برج نیرو.
3- سیستمهای ذخیرهی گرمایی: در این سیستم پرتوهای خورشید به سمت دریافت کنندهای منعکس میشود که گرما تولید میکند. اگر دریافت کننده حاوی نفت یا نمک مذاب به عنوان هادی گرمایی باشد، انرژی گرمایی میتواند برای استفادههای بعدی ذخیره گردد. از سال 1985 چندین نوع تکنولوژی ذخیره انرژی گرمایی تست شده است که شامل دو مخزن مستقیم، دو مخزن غیر مستقیم و یک مخزن ترموکلین میباشند.
بازدیدها: 720